Nyttigare julsgodis

Cashewmarsipan med kanel doppade i apelsinchoklad.
Du behöver:
4 dl osaltade cashewnötter
2 äggvitor
Ca 1/2 dl mandlar
Mörk choklad
Apelsinskal
Kanel
(du kan även ha i lite florsocker eller honung om du vill ha det sötare)
Gör såhär:
Lägg cashewnötterna i en matbredare och mixa till de blir finmalda.
Tillsätt äggvitorna och blanda runt med en slickepott.
Mal sedan mandlarna till de också blir finmalda (eller ta ca 3 msk mandelmjöl).
Blanda sedan ner mandelmjölet och kanel.
Låt blandningen stå i kylskåpet i 30 min.
Smält choklad och riv ner lite apelsinskal
Rulla blandningen till små bollar och doppa dem i chokladen.
Lägg bollarna på ett fat med chokladen uppåt och ställ in i kylskåpet till chokladen har stelnat.
Lägg bollarna i små formar.

Den andra bollen var ett misslyckat försök till att göra egen bounty-choklad, haha.
Men det blev gott ändå!
Gör såhär:
Blanda 2 dl kokos med 2 äggvitor.
Låt stå i kylen i 30 min.
Smält choklad och blanda i kokosröran.
Ställ in i kylskåpet.
Gör bollar.

Kommentarer
Trackback