Recept på pumpa- och äpplemos
Och min pumpa-obsession fortsätter. Igår kokade jag ihop något slags pumpa- och äpplemos och det är så gott att ha på gröten!
Du behöver:
ca 1/4 butternutpumpa.
2 små äpplen.
Kanel.
Lite vatten.
Lite honung.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Dela biten av pumpa i två delar.
Dela äpplena i hälften och ta ut kärnorna.
Lägg in både pumpa och äpplen i ugnen och vänta tills de blir halvmjuka. (Pumpan tar längre tid så lägg in dem först).
Ta ur dem ur ugnen.
Skär bort skalet från pumpan.
Mixa äpplen och pumpa i en matbredare.
Lägg i blandningen i en kastrull och tillsätt ungefär 0.5 dl vatten.
Häll på kanel och ungefär 2 teskedar honung.
Låt koka tills du får en konsistens du gillar.

Mums!
Du behöver:
ca 1/4 butternutpumpa.
2 små äpplen.
Kanel.
Lite vatten.
Lite honung.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Dela biten av pumpa i två delar.
Dela äpplena i hälften och ta ut kärnorna.
Lägg in både pumpa och äpplen i ugnen och vänta tills de blir halvmjuka. (Pumpan tar längre tid så lägg in dem först).
Ta ur dem ur ugnen.
Skär bort skalet från pumpan.
Mixa äpplen och pumpa i en matbredare.
Lägg i blandningen i en kastrull och tillsätt ungefär 0.5 dl vatten.
Häll på kanel och ungefär 2 teskedar honung.
Låt koka tills du får en konsistens du gillar.


Mums!
Godmorgon förresten!
Kommentarer
Postat av: johanna
jag tänkte prova detta, jag undrar bara vad är vaten? :D
Postat av: Elin O
Haha fuck you! Skulle skriva lite honung, men hakade nog upp mig lite..
Trackback