Nyttigare julsgodis


Cashewmarsipan med kanel doppade i apelsinchoklad.

Du behöver:
4 dl osaltade cashewnötter
2 äggvitor
Ca 1/2 dl mandlar
Mörk choklad
Apelsinskal 
Kanel
(du kan även ha i lite florsocker eller honung om du vill ha det sötare)

Gör såhär:
Lägg cashewnötterna i en matbredare och mixa till de blir finmalda.
Tillsätt äggvitorna och blanda runt med en slickepott.
Mal sedan mandlarna till de också blir finmalda (eller ta ca 3 msk mandelmjöl).
Blanda sedan ner mandelmjölet och kanel. 
Låt blandningen stå i kylskåpet i 30 min.
Smält choklad och riv ner lite apelsinskal
Rulla blandningen till små bollar och doppa dem i chokladen.
Lägg bollarna på ett fat med chokladen uppåt och ställ in i kylskåpet till chokladen har stelnat.
Lägg bollarna i små formar.



Den andra bollen var ett misslyckat försök till att göra egen bounty-choklad, haha. 
Men det blev gott ändå!

Gör såhär: 
Blanda 2 dl kokos med 2 äggvitor. 
Låt stå i kylen i 30 min.
Smält choklad och blanda i kokosröran.
Ställ in i kylskåpet.
Gör bollar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0