Hemmalagad müsli

Du behöver:
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
1 dl valnötter
2 dl hela linfrön 
2 dl solroskärnor
3 dl sesamfrön
2 dl kokos
2 dl vatten
1 dl rapsolja
Steviaströ
1 tsk Salt
Kanel/Kardemumma

Du gör såhär: 
Sätt ugnen på 200°C.
Hacka hasselnötter, mandlar och valnötter och lägg i en stor skål.
Blanda sedan i resten av alla frön och kokos.
Ta i saltet och ca 5 msk steviaströ.
Rör ner vattnet och oljan och blanda noga.
Fördela ut blandningen på en bakplåt (Du behöver inget bakplåtspapper).
Strö över lite stevia över blandningen (blanda inte).
Ställ in plåten mitt i ugnen i 15 minuter.
Ta ut plåten och rör om blandningen noga! Det som varit i botten ska vara överst. Det som varit i kanterna ska in. Så att det inte blite bränt.
Strö över lite stevia över blandningen och kanel eller kardemumma, om du vill (blanda inte).
Sätt sedan in i 15 minuter till.
Ta ut plåten och upprepa. Jag gjorde detta 4 gånger så att den var inne i ungefär en timme. Alltså fyra olika lager med steviaströ och två med smaksättningen.
När allt detta är gjort, låt blandningen stå på diskbänken i en timme och sedan är det krispigt och gott!
(Ett tips är att sänka värmen lite allt eftersom, om du inte vill ha müslin lika mörk)



Det blev jättegott! Hoppas ni tycker om det :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0